NEA

Έρχεται το Arash AF8

Arash-AF8

Ο λόγος για ένα ακόμα δημιούργημα από μία εταιρία που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, τις προτάσεις της όμως θα γύρναγαν πολλοί να τις κοιτάξουν.

Εάν η σιλουέτα του συγκεκριμένου οχήματος σας βγάζει κάτι το Βρετανικό, έχετε πέσει μέσα. Πρόκειται για την τελευταία δημιουργία ενός μικρού κατασκευαστικού οίκου στο Cambridge. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την παρουσίαση του AF10, η Arash επιστρέφει δριμύτερη, με το AF8, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη.

Το εν λόγω supercar βασίζεται σε ένα χωροδικτύωμα από υψηλής αντοχής χάλυβα, ενώ κάνει εκτεταμένη χρήση προηγμένων σύνθετων υλικών. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί το συνολικό του βάρος στα 1.200 κιλά. Σε ο,τι αφορά τις διαστάσεις, το μήκος του ανέρχεται στα 4,15 μέτρα, το πλάτος στα 1,9 μέτρα και το ύψος στα 1,1 μέτρα.

Κάτω από το καπό κρύβει έναν επτάλιτρο κινητήρα της GM, απόδοσης 550 ίππων και 640 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, με τροχούς 19 και 20 ιντσών αντίστοιχα και ελαστικά Michelin Pilot Cup 2. Το σύστημα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και τα φρένα του αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους 380/362 χλστ. εμπρός/ πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Η Arash υποστηρίζει ότι για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτεί κάτι παραπάνω από 3,5 δλ. με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα (ή, στρογγυλεμένα, 200 μίλια για τους Άγγλους). Η παραγωγή του, φυσικά, θα είναι περιορισμένη, η λίστα όμως των πελατών έχει ήδη ανοίξει…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!