NEA

Η έκπληξη της Audi με τα 420 άλογα!

Standaufnahme

Στην Γενεύη η γερμανική εταιρία παρουσίασε μία πρωτότυπη εκδοχή του νέου TT με τετρακίνηση και ισχύ στους 420 ίππους!

Το νέο Audi TT δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ενώ όλοι περίμεναν πως δεν υπήρχε κάτι περισσότερο στην παγκόσμια πρεμιέρα του γερμανικού κουπέ η εταιρία επιφύλαξε μία έκπληξη: το πρωτότυπο TT Quattro Sport που πάει την βαλίτσα ακόμη πιο μακριά. Πόσο; Όσο τα 420 άλογα που αποδίδει ο 2.0 TFSI (σειράς ΕΑ888 με τον διπλό ψεκασμό) στις 6.700 rpm με την ροπή να βρίσκεται στα 450 Nm από τις 2.400 έως τις 6.300 rpm. Κόφτης στις 7.200 rpm.

Τώρα, το πρωτότυπο που λούζεται τα φλας στην Γενεύη είναι απλά …τούμπανο μιας και το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα (CFRP), οι θόλοι των τροχών είναι φουσκωμένοι για καλύτερη ψύξη, οι εισαγωγές του αέρα στην μάσκα μεγαλύτερες ενώ οι 20άρες ζάντες φορούν σλικ ελαστικά. Επίσης, για να βελτιωθεί το κράτημα η ανάρτηση έχει χαμηλώσει ενώ υπάρχει ειδική διαχείριση του ESP με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης.

Την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει κιβώτιο S tronic, το απόβαρο είναι στα 1.344 kg, η κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 54/46 (εμπρός πίσω) ενώ το 0-100 km/h πετυχαίνεται σε 3,7 sec. Όχι και άσχημα για πρωτότυπο… αν και κάτι μας λέει πως δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο ράφι ώστε σε περίπου 2-3 χρόνια να το δούμε στους δρόμους ως το ισχυρότερο TT παραγωγής που έχει υπάρξει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!