NEA

Subaru Viziv 2, πράξη τρίτη…

Subaru-Viziv-2

Εξακολουθεί να παραμένει πρωτότυπο, με 3 όμως ανανεώσεις μέσα σε μία χρονιά, το συγκεκριμένο μάλλον ψάχνει το δρόμο για την παραγωγή…

Το Subaru Viziv είναι ένα πρωτότυπο όχημα που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο περσινό σαλόνι της Γενεύης. Ένα χρόνο μετά, στα ίδια λημέρια, η Ιαπωνική εταιρία επανέρχεται με την τρίτη αναθεώρηση του συγκεκριμένου που, αν μη τι άλλο, κάτι σημαίνει.

Η κυριότερη αλλαγή, περά από τον αριθμό 2 στην ονομασία (το δεύτερο πρωτότυπο, του Τόκιο, ονομαζόταν Viziv Evolution) είναι η προσθήκη δύο ακόμα, συρόμενων πίσω θυρών. Όσο για τις μπροστινές, παραμένουν στη λογική των scissor doors, ανοίγοντας προς τα πάνω. Περαιτέρω βελτιώσεις στο εξωτερικό αφορούν τις γραμμές του αμαξώματος που δείχνουν πιο έντονες, καθώς και κάποιες καμπύλες που πλέον έχουν περιοριστεί.

Κάτω από το καπό κρύβεται ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα της Subaru, που αποτελείται από ένα καινούριο boxer diesel κινητήρα 1,6 λίτρων DIT (Direct Injection Turbo) και τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός Lineatronic κιβωτίου, συνεχώς εναλλασσόμενων σχέσεων.

Όσο για τους Ιάπωνες, εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους για το αν το Viziv θα περάσει η όχι στην παραγωγή. Με την επιμονή βέβαια να το βελτιώνουν και να το επαναφέρουν…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!