NEA

Η Apple αντεπιτίθεται με CarPlay [opinion]

H Google μπορεί να ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες την επέκταση της συνεργασίας της με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία αλλά η Apple έχει τον τελευταίο λόγο…

Apple CarPlay Geneva 2014 (2)Όπως είχαμε γράψει οι οθόνες αφής θα μπουν για τα καλά στην ζωή μας -για την ακρίβεια στο …αυτοκίνητο μας- και οι εταιρίες λογισμικών βλέπουν μία νέα αγορά να διανοίγεται μπροστά τους. Η Google ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες την συνεργασία της με το VW Group και την υποστήριξη σε περιβάλλον Android. Στο παιχνίδι όμως μπαίνει δυναμικά και η Apple που θα παρουσιάσει στην Γενεύη το σύστημα CarPlay.

Το CarPlay θα είναι διαθέσιμο με το iOS 7 και θα συνεργάζεται με τα iPhone 5s, iPhone 5c και iPhone 5. Έτσι, το κινητό θα συγχρονίζει αυτόματα με το αυτοκίνητο πραγματοποιώντας κλήσεις, ανάγνωση μηνυμάτων, αναπαραγωγή μουσικής και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας το Siri.

Apple CarPlay Geneva 2014 (1)Αρχικά, θα υποστηρίζεται από τις Ferrari, Mercedes και Volvo ενώ αργότερα στο παιχνίδι θα μπουν και οι BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroen, Subaru, Suzuki και Toyota. H Chrysler εξετάζει την πιθανότητα χρήσης στα συστήματά της και αν τελικά πει το ναι τότε φυσιολογικά θα ακολουθήσει και η Fiat.

Πρόκειται για ένα σύστημα που «επιτρέπει την ασφαλέστερη, εξυπνότερη και πιο διασκεδαστική χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple, αν και τα smartphones με Android έχουν κατακτήσει την αγορά με τα Windows να ανακτούν έδαφος (σ.σ. δεν θα το κρύψω, είμαι οπαδός των ανοιχτών λογισμικών και της ελεύθερης παραμετροποίησης, ζήτω το Android!). Ωστόσο, το CarPlay θα χρησιμοποιεί το αναξιόπιστο και ελλιπές Apple Maps με αποτέλεσμα να μην είναι συμβατό με μια σημαντική εφαρμογή που την χρειάζεσαι περισσότερο από όλες στο αυτοκίνητο: την Google Maps!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!