NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται οι τροχονόμοι Robocop!

Ακόμη και ο Alex Murphy ίσως να ζήλευε ένα ρόμπο-τροχονόμο που για την ώρα επιβάλλει το γράμμα του νόμου στην μακρινή Κινσάσα…

traffic robots kongo (1)Τα ρομπότ κάποια στιγμή στο μέλλον θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ανθρώπινης ζωής διευκολύνοντας τη προς το ποιοτικότερο (τουλάχιστον αυτή η εντύπωση υπάρχει…). Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα σημάδια προόδου, από τον διάσημο Asimo της Honda μέχρι και τροχονόμους …ρομπότ που συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα του Κονγκό.

traffic robots kongo (2)Μπορεί να ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά το ρομπότ ύψους 2,5 μέτρων λειτουργεί όλο το 24ώρο καθώς είναι εφοδιασμένα με ηλιακά πάνελ. «Η κίνηση τις ώρες αιχμής είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Με την ευφυΐα των αστυνομικών-ρομπότ, η ασφάλεια στους δρόμους της Κινσάσα γίνεται εύκολη υπόθεση», λέει στο CNN ο Vale Manga Wilma, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια.

Προφανώς τα ρομπότ δεν έχουν ιδιαίτερα ψηλή νοημοσύνη και κάνουν ότι και οι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργώντας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Απλά είναι πολύ πιο επιβλητικά με τους μεταλλικούς βραχίονές τους να ανεβοκατεβαίνουν για να ρυθμίζουν την κίνηση, έχουν κάμερες για να καταγράφουν τα πάντα ενώ μπορούν μέχρι και να δίνουν φωνητικές οδηγίες στους πεζούς.

traffic robots kongo (3)Η Κινσάσα έχει 10 εκ. κατοίκους και αναζητά τρόπους για ακούραστους τροχονόμους που να ρυθμίζουν την κίνηση μέρα-νύχτα. Ειδικά για το επίπεδο του Κονγκό τα δύο αρχικά ρομπότ φαντάζουν κάτι σαν «state of art». Προσωπικά μου θυμίζουν περισσότερο τενεκεδένια σκιάχτρα… τόσο άσχημα που τρομάζουν οδηγούς και πεζούς. Ίσως αυτός να είναι και ο απώτερος σκοπός …της επιβολής της τάξης!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!