ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρωτότυπο «διπλό» λάστιχο από την Goodyear.

Goodyear Geneva 2014 twin-chambered SUV concept tire

Η γνωστή εταιρία ελαστικών παρουσιάζει στη Γενεύη ένα πρωτότυπο ελαστικό με «δίδυμο» πέλμα για SUV…

goodyear_7314_2.jpgΤο τελευταίο διάστημα έχουμε δει αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικές με ελαστικά με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή της Goodyear που παρουσιάζεται στην ελβετική έκθεση και συγκεκριμένα στο Hyundai Intrado. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο ελαστικό για χρήση σε SUV και η είδηση εντοπίζεται στην σχεδίαση του πέλματος όπου ένα μεγάλο αυλάκι χωρίζει δύο διαφορετικές επιφάνειες.

Η σχεδίαση αυτή θυμίζει τα διπλά λάστιχα των φορτηγών με την εξωτερική «σλικ» επιφάνεια του πέλματος να καταλαμβάνει τα 2/3 και να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο από την εσωτερική που είναι χρήσιμη σε σαθρά εδάφη.

Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται σημαντικά το βάρος ενώ η συνολικά μικρότερη επιφάνεια επαφής περιορίζει τις τριβές κι έτσι μειώνεται τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές ρύπων, όπως λένε οι ειδικοί της Goodyear. Επίσης, η ειδική σχεδίαση του πέλματος εξυπηρετεί στην ταχύτερη απαγωγή του νερού και στην μείωση της υδρολίσθησης καθώς και στον αποτελεσματικότερο «αυτόκαθαρισμό» από λάσπες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!