ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Traffic Light Recognition από την Audi

Audi-Traffic-Light

Στα πλαίσια ενός διασυνδεδεμένου μέλλοντος, η Audi δεν αφήνει έξω τα φανάρια των δρόμων, επιτυγχάνοντας έτσι περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση έως και 15%.

Η ιδέα είναι απλή και έρχεται να προστεθεί σε τόσες και τόσες άλλες τεχνολογίες που περιφέρονται γύρω από τη μείωση της κατανάλωσης. Με δεδομένη τη διασύνδεση των αυτοκινήτων με το ίντερνετ και διάφορες υπηρεσίες τηλεματικής, που ολοένα και κερδίζουν έδαφος, η Audi σκέφτηκε ένα σύστημα που να αλληλεπιδρά με τους φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μηχανισμό που πατάς ένα κουμπί και ανάβει πράσινο (αν και θα ήταν χρήσιμο…) αλλά για ένα δέκτη που παίρνει δεδομένα από τα φανάρια. Έτσι, αν έχετε σταματήσει σε κάποιο κόκκινο, το αυτοκίνητό σας ξέρει ακριβώς πότε θα έρθει η ώρα να ανάψει πράσινο. Αυτό, σε συνδυασμό με το σύστημα start/stop μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την κατανάλωση, περιορίζοντας αντίστοιχα τις εκπομπές ρύπων.

Μία σχετική επιγραφή εμφανίζεται στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μετρώντας ανάποδα και υπολογίζοντας πόσο χρόνο θέλει ακόμα για το πράσινο. Αυτό βοηθά τον οδηγό να είναι πιο συγκεντρωμένος, ενώ πέντε δευτερόλεπτα πριν, θέτει πάλι σε λειτουργία τον κινητήρα, ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

)

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!