ΑΓΩΝΕΣ

Οι πιλότοι και τα κράνη τους στην Formula 1.

Fotor031311444

To πρωτάθλημα αρχίζει και εμείς σας παρουσιάζουμε τους οδηγούς των μονοθεσίων παρέα με τα όμορφα κράνη τους…

Στην Formula 1 τα πάντα κοστίζουν, από το μονοθέσιο και τους ανθρώπους που τα οδηγούν, μέχρι τις φόρμες και τα κράνη τους. Οι προδιαγραφές για τα πάντα είναι δεδομένες (υλικό, διαστάσεις, χορηγίες, βάρη κ.α.) αλλά τα κράνη αποτελούν μία διαφορετική υπόθεση καθώς σε αυτά μπορεί ο κάθε πιλότος να εκφράσει το προσωπικό του γούστο. Ορισμένοι πιλότοι αλλάζουν συχνά το design του κράνους τους, όπως π.χ. o Vettel που το αλλάζει μετά από κάθε νίκη -αν και φέτος, με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα μάλλον δεν θα μπει ξανά στον κόπο.

Άλλοι δεν ασχολούνται και πολύ με τα κράνη τους με μικρές και διακριτικές αλλαγές, μερικοί το βλέπουν πιο πατριωτικά και βάζουν τα χρώματα της πατρίδας τους κ.α. Το μόνο βέβαιο είναι πως φέτος υπάρχει και ο αριθμός εκκίνησης και μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να προβάλλεται από την ενσωματωμένη κάμερα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τους οδηγούς και τα κράνη κάθε ομάδας.

Red Bull: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo

Όπως είπαμε ο Γερμανός Vettel αλλάζει σχέδιο στο κράνος μετά από κάθε νίκη. Για να δούμε φέτος πόσες φορές θα αναγκαστεί να το κάνει. Σε περίοπτη θέση και ο ταύρος της Red Bull, όπως και στο κράνος του Αυστραλού Daniel Ricciardo.

Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Το κράνος του Hamilton είναι εμπνευσμένο από αυτό του Ayrton Senna που είναι και το πρότυπό του. Το HAM στο πίσω μέρος σημαίνει Hard as a motherfucker… O Rosberg εγκατέλειψε το φανταχτερό κίτρινο για ένα ματ μαύρο. Μπορεί να επηρεάστηκε και από την αρραβωνιαστικιά του που είναι σχεδιάστρια μόδας…

Ferrari: Fernando Alonso, Kimi Raikkonen

Ο Ισπανός δεν αλλάζει το design του κράνους του, ενώ αυτό του Kimi είναι λιγότερο πλουμιστό και φανταχτερό.

McLaren: Jenson Button, Kevin Magnussen

Στα χρώματα της Μεγάλη Βρετανίας ο Button, με μια αναφορά στον πατέρα του που έχασε πρόσφατα στο πίσω μέρος του, ενώ παραπλήσια σχέδια, αλλά άλλα χρώματα, έχει επιλέξει ο συνάδελφός του, ο Δανός Kevin Magnussen.

Lotus: Romain Grosjean, Pastor Maldonado

O Grosjean είναι Γάλλος και δεν το κρύβει, καθώς το κράνος του είναι tricolore. «Εθνικιστής» και ο Maldonado, με τα χρώματα της Βενεζουέλας.

Williams: Felippe Massa, Valtteri Bottas

O Massa αλλάζει ομάδα αλλά όχι και design κράνους. Σε περίοπτη θέση οι ρίγες της Martini. Ακόμα περισσότερο στο κράνος του Φινλανδού Bottas.

Torro Rosso: Jean Eric Vergne, Daniil Kvyat

Στα κράνη και των δύο οδηγών βρίσκεται σε περίοπτη θέση ο ταύρος της Red Bull. Λογικό αν μη τι άλλο…

Sauber: Adrian Suttil, Esteban Guttierez

Κόκκινο και άσπρο –από πορτοκαλί- πλέον τα χρώματα του Suttil, μαζί με εμφανές ανθρακόνημα. Ο Μεξικανός Guttierez έχει επιλέξει χρωματικούς συνδυασμούς τροπικού πτηνού…

Force India: Nico Huelkenberg, Sergio “Checo” Perez

O Huelkenberg επιμένει στο συνδυασμό λευκού, κόκκινου και μαύρου, ενώ σε παραδείσιο πουλί παραπέμπει το κράνος και το άλλου Μεξικάνου της παρέας, του Perez.

Marussia: Jules Bianchi, Max Chilton

To cavallino rampante το κράνος του Bianchi δικαιολογείται, μιας και είναι στο «φυτώριο» οδηγών της Ferrari. Ενδιαφέρον το design του κράνους του συναδέλφου του Max Chilton, που όπως καταλάβατε είναι Άγγλος.

Caterham: Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson

O Ιάπωνας Kobayashi επέλεξε τελείως άλλο design το κράνους του για το 2014, ενώ ο Σουηδός Ericsson παίζει με τα χρώματα της σημαίας της πατρίδας του (όχι, η Ericsson δεν είναι …χορηγός του).

Με τη συνεργασία του carzine.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!