NEA

Λουκέτο στον σχεδιαστικό οίκο Bertone(;)

Lamborghini Miura Bertone shutting down

Ο πασίγνωστος ιταλικός οίκος αναμένεται να βάλει λουκέτο σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ελέω της κρίσης πολλοί σχεδιαστικοί οίκοι έχουν δεχτεί τεράστια οικονομικά πλήγματα. Ο Karmann έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, η Italdesign Giugiaro απορροφήθηκε από το VW Group για να επιβιώσει και τώρα ο Bertone βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο στάδιο και λίγο πριν βάλει λουκέτο.

Εδώ να πούμε πως πριν από μερικά χρόνια ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος αναδιοργανώθηκε πουλώντας και ένα μέρος της μικρής γραμμής συναρμολόγησης στην Fiat αλλά παρά τις μεγάλες περικοπές και σε ανθρώπινο δυναμικό (περίπου 160 άτομα) τα προβλήματα συνεχίστηκαν.

Και παρόλο που πέρυσι η εταιρία έκανε 20 εκ. ευρώ τζίρο χάρη στους κουβαρντάδες Κινέζους το εναπομείναν προσωπικό είναι απλήρωτο τους τελευταίους 6 μήνες (όπως και ο μέσος όρος των εργαζομένων στην Ελλάδα).  Κρίμα για ένα στούντιο που δημιούργησε θρυλικά αυτοκίνητα όπως την επική Lamborghini Miura, την ιστορική πλέον Countach, την Lancia Stratos και την Alfa Romeo Giulia GT.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!