NEA

Τι αυτοκίνητα αγοράζουν οι Ιάπωνες;

2014-Suzuki-Alto-Lapin-Japan

Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική αγορά με μεγάλες εκπλήξεις που συνάδουν με την κουλτούρα αλλά και τις ιδιοτροπίες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου…

03-2014-Suzuki-MR-Wagon-JapanΑπό την Ιαπωνία προέρχεται η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με την ενδοχώρια αγορά να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που το μέγεθός της είναι ιδιαίτερα τεράστιο (125 εκατομμύρια κάτοικοι με μέσο όρο ετήσιων ταξινομήσεων στα 3,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Οι Ιάπωνες θρέφουν ισχυρό αυτοσεβασμό όχι μόνο προς το ίδιο τους το πρόσωπο αλλά και προς την βιομηχανία της χώρας τους και για αυτό στα 50 δημοφιλέστερα αυτοκίνητα για το 2013 δεν υπάρχει ούτε ένα εισαγωγής! Μάλιστα, η Toyota είναι κυρίαρχη καθώς τα 17 από τα 50 μοντέλα φέρουν το σήμα της ενώ το βεβαρημένο κυκλοφοριακό αποθαρρύνει από την απόκτηση μεγάλων αυτοκινήτων κατευθύνοντας στα λεγόμενα K-Cars (μίνι με μήκος κάτω από τα 3,40 μέτρα με κινητήρες έως 660 cc).

Japan Sales 2013 (2)Από την ιαπωνική αγορά απουσιάζει η πετρελαιοκίνηση με αποτέλεσμα τα υβριδικά να κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο (με 262.367 πωλήσεις πέρυσι) με πιο επιτυχημένο hybrid το Toyota Aqua, δηλ. το Prius C όπως το ξέρουμε εμείς. Στις επόμενες 3 θέσεις υπάρχουν 3 μικρά μοντέλα, τα Honda N-Box, Suzuki Wagon R και Daihatsu Move, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει το Fit (για εμάς το Jazz).

Στη συνέχεια ακολουθούν και άλλα μοντέλα (Toyota Prius, Nissan Note, Daihatsu Tanto, Suzuki Palotte, Honda N-One) εκ των οποίων αρκετά έχουν γεωμετρία …περιπτέρου μιας και δεν τίθεται κάποιος περιορισμός στο ύψος. Σε αντίθεση με ότι ισχύει στην Ευρώπη, εκεί τα SUV δεν τα πάνε καλά καθώς το δημοφιλέστερο Mazda CX-5 βρίσκεται μόλις στην 31η θέση της 50άδας ενώ μεγάλο μερίδιο κατέχει η Subaru. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα δημοφιλέστερη 50άδα της ιαπωνικής αγοράς. Μπορείτε να το δείτε και σαν ένα μικρό time-out από τα ευρωπαϊκά δεδομένα…

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!