NEA

«Δακτύλιος» και στο Παρίσι από σήμερα.

Paris initiates partial car ban amid high pollution

Από σήμερα το Παρίσι γνωρίζει τον “Δακτύλιο”, ένα μέτρο που είχε τεθεί σε ισχύ την τελευταία φορά το 1997.

Η ρύπανση που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη γαλλική πρωτεύουσα ήταν αιτία για τη λήψη από την κυβέρνηση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης. Για να αντισταθμιστεί η αναγκαστική ακινητοποίηση των μισών αυτοκινήτων, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Η στάθμευση θα είναι επίσης δωρεάν στο Παρίσι για τα αυτοκίνητα που φέρουν ζυγές πινακίδες κυκλοφορίας.

Για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εναλλασσόμενη κυκλοφορία μονών-ζυγών, 700 αστυνομικοί θα λάβουν θέσεις σε εξήντα σημεία ελέγχου. Οι αυτοκινητιστές και οι μοτοσικλετιστές που θα αγνοήσουν την απαγόρευση θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 22 ευρώ αν καταβληθεί αμέσως και με 35 ευρώ αν περάσουν τρεις ημέρες μετά την επίδοση της κλήσης. Αν πάλι αρνηθούν να κάνουν στροφή και να αλλάξουν δρόμο, τότε το όχημά τους θα ακινητοποιηθεί.

Ωστόσο η απαγόρευση δεν ισχύει για όλα τα ζυγά αυτοκίνητα: θα μπορούν να κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν τουλάχιστον τρία άτομα, τα ταξί και τα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης. Τα φορτηγά απαγορεύονται, με εξαίρεση τα απορριμματοφόρα, τα φορτηγά ψυγεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!