ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα της Volvo «ψυχολογεί» τον οδηγό.

Volvo Cars developing systems for Driver State Estimation (2)

Η σουηδική εταιρία εξελίσσει σύστημα που εκτιμά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο οδηγός προσαρμόζοντας την λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων…

Volvo Cars developing systems for Driver State Estimation (3)Μία ιδέα που θα βελτιστοποιεί τα συστήματα ασφαλείας στο μέλλον είναι η αναγνώριση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο οδηγός. Για παράδειγμα, όταν αυτός είναι κουρασμένος επιστρέφοντας από το γραφείο ή δεν έχει κοιμηθεί καλά δεν θα μπορεί να αντιδράσει το ίδιο γρήγορα σε μία δύσκολη κατάσταση π.χ. σε ένα ελιγμό αποφυγής ή σε ένα έγκαιρο φρενάρισμα πανικού.

Volvo Cars developing systems for Driver State Estimation (1)Αν υπάρχει όμως ένα σύστημα που θα αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βρίσκεται ο οδηγός θα μπορεί να δίνει την εντολή στα συστήματα ασφαλείας (σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης αλλαγής κατεύθυνσης, να γίνονται πιο ευαίσθητα και να αντιδρούν πιο άμεσα καλύπτοντας το οποιοδήποτε lag (καθυστέρηση).

Το πιλοτικό DSE (Driver State Estimation) βασίζεται σε έναν πολυλειτουργικό αισθητήρα ο οποίος -συνδυάζεται με ένα υπέρυθρης εκπομπής LED ώστε να μην ενοχλείται ο οδηγός- μπορεί να αναγνωρίζει σε ποια κατεύθυνση κοιτά, πόσο γρήγορα ανοιγοκλείνει τα μάτια του καθώς την θέση και την γωνία του κεφαλιού του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!