NEA

«Αυτόματο» Skoda Citigo με 98€ το μήνα!

Skoda Citigo ASG automatic gearbox (1)

Ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης αποκτά ένα ακόμη πλεονέκτημα: την αυτόματη έκδοση για ξεκούραστες αστικές -και όχι μόνο- μετακινήσεις!

Skoda Citigo ASG automatic gearboxΗ ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda ανακοίνωσε για το Citigo την διάθεση της έκδοσης με το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων ASG (Automatisiertes SchaltGetriebe) το οποίο βασίζεται στο μηχανικό τύπο κιβωτίου με την διαφορά πως την αλλαγή των σχέσεων αναλαμβάνουν ηλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές της ZF. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «ρομποτικό» κιβώτιο όπου ο πρώτος ενεργοποιητής ελέγχει το συμπλέκτη, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος αλλάζουν τις ταχύτητες, με βάση τις εντολές που λαμβάνουν από τον οδηγό ή την μονάδα ECU.

Skoda Citigo ASG automatic gearbox (2)Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει έναν από τους τρεις τρόπους λειτουργίας (D, N και R) ή να χρησιμοποιήσει τη σειραϊκή αλλαγή ταχυτήτων (+/-). Η επιλεγμένη ταχύτητα εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και σύμφωνα με την Skoda το κιβώτιο ASG εξασφαλίζει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση (4,4 lt/100 km) καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων CO₂ (103 g/km).

Το Citigo ASG συνδυάζεται και με τις δύο εκδόσεις (με 60 & 75 ίππους, με απόσυρση από 8.961 και 9.524 ευρώ αντίστοιχα)είναι διαθέσιμο στην τιμή του χειροκίνητου με 98€ το μήνα (βάσει χρηματοδοτικού προγράμματος), ενώ υπενθυμίζεται πως το Citigo έχει αποσπάσει 5άστερη διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και προσφέρεται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!