NEA

Η Brammo Empulse …ξεγυμνώνεται [vid]

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες και καθαρότερες μοτοσικλέτες που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Καθότι ηλεκτροκίνητη…

brammo-empulse-r-electric-motorcycle (1) caroto copyΗ Empulse R είναι μία ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται από την Brammo, μία εταιρία από το Όρεγκον που γενικότερα κατασκευάζει και ιδιαίτερα τετράτροχα. To πρώτο της ηλεκτρικό δίκυκλο είναι το Enertia που κατασκευάζεται στην Ουγγαρία από το 2009. Ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε την Empulse R και το μοντέλο που βλέπετε στο βίντεο έχει σε κοινή θέα το «ρεζερβουάρ» του καθώς είχε παρουσιαστεί αρχές Ιανουαρίου στη έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas.

Για να φορτιστεί η Empulse υπάρχει ένας ταχυφορτιστής 3 kW (όπως στο προ-facelift Nissan Leaf, τώρα αυτό έχει 6,6 kW) που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να ανεβάσει το φορτίο από το 20% στο 80% των μπαταριών λιθίου-ιόντων. Η ισχύς φτάνει τους 54 ίππους ενώ ροπή των 90 Nm είναι μεγαλύτερη από μίας Kawasaki Ninja πλησιάζοντας εκείνη μιας Ducati Streetfighter 848! Μετάδοση μέσω καδένας και 6τάχυτου πολύδισκου συμπλέκτη, τελική στα 177 km/h, μέση αυτονομία στα 129 km.

Η Empulse R δεν είναι απαγορευτική καθώς στην Ευρώπη διατίθεται από 17.640€ (με τους φόρους που έχουν μικρή διακύμανση ανάλογα με την χώρα), υπάρχει και το φτηνότερο απλό Empulse από 15.240€ ενώ δίνεται 5ετής εγγύηση ή έως 80.000 km για την  μπαταρία. Όχι και άσχημα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!