ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος αγώνας μοτοσικλέτας;

Συνοδηγείστε μαζί με τον Michael Dunlop στο Isle of Man TT μερικές μέρες προτού ξεκινήσει το φετινό Tourist Trophy στις 31 Μαΐου…

546456456To Isle of Man είναι ένα νησάκι που βρίσκεται ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία και για τους αγώνες μοτοσικλέτας αποτελεί έναν ιερό τόπο μιας και εκεί συγκεντρώνονται από το 1907 οι εθισμένοι της αδρεναλίνης. Πλέον, ο αγώνας ταχύτητας είναι γνωστός ως Tourist Trophy (ΤΤ, εξού και Isle of Man TT) ενώ με αφορμή τον ένα αιώνα χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Isle of Man για να δουν τον John McGuinness να κατακτά τον 13ο TT τίτλο του με μέση ωριαία ταχύτητα 208 km/h! Ο οποίος τελικά έφτασε τους 15 δύο χρόνια αργότερα.

Από το 1907 έχουν γίνει 94 αγώνες με τον McGuiness να σημειώνει πέρυσι την υψηλότερη μέση ωραία ταχύτητα με 211,904 km/h(!) ενώ τις περισσότερες νίκες κατέχει ο Joey Dunlop με 26 τίτλους. Η διαδρομή έχει μήκος κάτι περισσότερο από 60 km και οι αναβάτες την βγάζουν σε περίπου 18 min. Μέχρι το 2013 έχουν σκοτωθεί 240 άνθρωποι και το TT έχει δεχθεί πολλές κριτικές λόγω της επικινδυνότητας του και των ελλιπών μέτρων ασφαλείας.

Στο βίντεο βλέπετε τον Michael Dunlop που μας χαρίζει μία βόλτα με την CBR600RR για να καταλάβετε τι σημαίνει όρος speed Junkie, σε ελεύθερο απόδοση πρεζόνι με την ταχύτητα. Φυσικά, δεν μιλάμε για απλούς ανθρώπους, για τους οποίους κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο: «Γιατί στους αναβάτες του TT δεν επιτρέπεται να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου; Γιατί οι ανιχνευτές δείχνουν στρόγγυλα μεταλλικά αντικείμενα ανάμεσα στα σκέλια τους…».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!