NEA

H απάντηση της Tesla στα συμπτώματα πυρκαγιάς.

Tesla Model S upgraded to prevent fires

Η αμερικανική εταιρία αντιδρά στις κριτικές σχετικά με τα περιστατικά των πυρκαγιών χρησιμοποιώντας αεροδιαστημική τεχνολογία.

TESLA-UNDERBODY-PROTECTION-2Θυμάστε τα περιστατικά με τις ύποπτες πυρκαγιές στα Model S; Η Tesla αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα και να επενδύσει το κάτω μέρος του αυτοκινήτου με ένα ενισχυμένο υλικό που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία και σε στρατιωτικές εφαρμογές. Μάλιστα, η Tesla έχει δώσει στη δημοσιότητα και προσομοιώσεις της αντοχής του συγκεκριμένου υλικού που αποτελείται από τρεις επιφάνειες, δύο από αλουμίνιο και μια και τιτάνιο. Παράλληλα έγιναν και επεμβάσεις στο software προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος στις μεγάλες ταχύτητες.

Όλα αυτά ώστε να προστατευθούν οι μπαταρίες από ζημιές από τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα και που μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία και ανάφλεξη. «Νιώσαμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτές τις ενέργειες. Είναι σημαντικό να πούμε πως δεν έχει υπάρξει κανένας τραυματισμός από τις φωτιές ενώ τα συμπτώματα αντιστοιχούν σε 1 ανά 8.000 οχήματα, δηλ. 5 φορές λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα υγρών καυσίμων» λέει ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της Tesla.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!