NEA

Υποχρεωτική στις ΗΠΑ η κάμερα οπισθοπορείας

Rearview-Camera

Το υπουργείο συγκοινωνιών των ΗΠΑ πήρε μια σημαντική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όλα τα αυτοκίνητα έως το 2018 θα πρέπει να εφοδιάζονται με κάμερες οπισθοπορείας.

Βασιζόμενη στις στατιστικές που αναφέρουν ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 210 θάνατοι και 15.000 τραυματισμοί από αυτοκίνητα που κινούνται με την όπισθεν, η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administrtation), πήρε την απόφαση να επιβάλλει την υποχρεωτική εγκατάσταση καμερών οπισθοπορείας. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από την πρώτη Μαΐου του 2018 για όλα τα αυτοκίνητα κάτω των 4.5 τόνων (επιβατικά, Van και φορτηγά) που θα πωλούνται στις ΗΠΑ.

Οι κάμερες αυτές θα πρέπει να καλύπτουν μία περιοχή τουλάχιστον 3×6 μέτρα ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο, μεταφέροντας την εικόνα στον οδηγό, σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τη NHTSA, το κόστος για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος σε αυτοκίνητα που διαθέτουν μία ικανή οθόνη στο εσωτερικό τους από το ηχοσύστημα ή το σύστημα πλοήγησης δεν θα ξεπερνά τα 35 ευρώ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα φτάνει γύρω στα 100 ευρώ (εργοστασιακό κόστος).

Η υπηρεσία αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει σημαντική μείωση των θανατηφόρων αλλά και λιγότερα μικροατυχήματα στην καθημερινότητα. Τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξει απάντηση από την Ευρώπη…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!