ΑΓΩΝΕΣ

Η Haas στη F1 και ίσως επιστροφή των BMW και Ford

Gene-Haas-F1

Η αμερικάνικη Haas θα εισέλθει στον κόσμο της Formula 1 από το 2015, ενώ χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο, ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τις BMW και Ford πίσω, ως κατασκευαστές κινητήρων.

Για μεν τη BMW, η ιστορία ξεκινά από τον Gian Carlo Minardi, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας που έτρεχε παλαιότερα στη F1. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι νέοι κανονισμοί κινητήρων turbo V6 δεν σχεδιάστηκαν μόνο για τις Mercedes, Ferrari και Renault. Στο επίσημο site της Minadri ανέφερε ότι “φήμες στη Γερμανία θέλουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να συνεδριάζει το Μάιο για να αξιολογήσει μία επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως κατασκευαστής κινητήρων από το 2015”.

Από την άλλη, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού για τη Ford, με αφορμή τη συμμετοχή της αμερικάνικης ομάδας Haas από την επόμενη σαιζόν. Στα πλαίσια του ανοίγματος της FIA για μία 12η ομάδα στν F1, ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές ήταν ο Jene Haas με την ομάδα του, που δραστηριοποιείται στο Nascar. Επίσημα πλέον ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος, Bernie Ecclestone ανακοίνωσε ότι η FIA έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη συμμετοχή της ομάδας Haas στη Formula 1 και αυτό που ακούγεται, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, είναι ότι είναι πιθανό αυτή να χρησιμοποιεί κινητήρες Cosworth, που ουσιαστικά ανήκουν στη Ford.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!