NEA

Ανάκληση για 6κύλινδρες εκδόσεις μοντέλων BMW.

BMW ENGINE RECALL

Η BMW ανακοίνωσε ανάκληση για μοντέλα με εξακύλινδρο κινητήρα και έτος κατασκευής από το 2010 έως το 2012.

Η σχετικά πρόσφατη ανάκληση περίπου 232.000 αυτοκίνητα στην Κίνα φαίνεται πως παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και η BMW ανακοίνωσε νέα ανάκληση και για την αμερικανική αγορά που αφορά σε περίπου 156.000 κατόχους εξακύλινδρων μοντέλων. To θέμα για το οποίο γίνεται η ανάκληση είναι οι βίδες του συστήματος ρύθμισης των εκκεντροφόρων (το γνωστό σύστημα χρονισμού των βαλβίδων Vanos), οι οποίες μπορεί να χαλαρώσουν ή και να λυθούν με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλης ζημιάς.

Η ανάκληση αφορά σχεδόν σε όλη την γκάμα της BMW μιας και περιλαμβάνει από τη Σειρά 1 έως την Χ6 και την 7άρα και αφορά ατμοσφαιρικούς και τούρμπο 6κύλινδρους κινητήρες. Η γερμανική εταιρεία ισχυρίζεται πως τα «ύποπτα» αυτοκίνητα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά και αν τυχόν ενεργοποιηθεί η ενδεικτική λυχνία του κινητήρα να σπεύσουν προς το συνεργείο. Όπου στην καλύτερη περίπτωση θα αντικατασταθούν μόνο οι βίδες, στη χειρότερη όλο το σύστημα ρύθμισης των εκκεντροφόρων. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση αν η ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!