NEA

Η Apple θα μπλοκάρει τα SMS την ώρα της οδήγησης!

do not text sms while driving

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό τροχαίων, ειδικά κατά την διαδικασία αποστολής SMS…

Μία πατέντα της Apple σχετική με εφαρμογή που θα μπλοκάρει την αποστολή καθώς και την παράληψη γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το κινητό τηλέφωνο, κατατέθηκε στις αμερικανικές αρχές ώστε να λάβει την σχετική έγκριση. Αν τελικά η εν λόγω εφαρμογή εγκριθεί δεν αποκλείεται να αποτελέσει στάνταρ λειτουργία κάθε νέου iPhone, ανάλογα με το νομοθετικό πλαίσιο ανά χώρα και τα ποσοστά τροχαίων λόγω της κατάχρησης κινητών τηλεφώνων. Σχετικά με το μπλοκάρισμα των SMS, η εφαρμογή θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν γίνεται αντιληπτή αφύσικη ταχύτητα μέσω του συστήματος GPS σε ρόλο επιταχυνσιόμετρου.

Αν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο τότε θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τον υπολογιστή του οχήματος, ενώ το σύστημα θα είναι έξυπνο και μέσω αισθητήρων φωτός και της κάμερας θα μπορεί να αντιλαμβάνεται αν ο χρήστης είναι ο οδηγός ή κάποιος συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο, στο τρένο κ.α. Βέβαια, η όλη ιδέα ακούγεται πολύ φιλόδοξη και δημιουργεί απορίες σχετικά με την χρηστικότητα της, την ακρίβεια και τα προσωπικά δεδομένα καθώς η κάμερα του κινητού θα ενεργοποιείται αυτοβούλως από την εφαρμογή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!