ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακόμη πιο έξυπνη η αυτόνομη της Google [vid]

Ο κολοσσός της Google εξελίσσει εδώ και χρόνια την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης και προχωρά με γοργά βήματα σε σχέση με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων…

Βέβαια, από την στιγμή που η Google δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα, το πιο λογικό είναι να υπάρξουν μελλοντικές συνεργασίες με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ ήδη υπάρχουν συνέργειες σε διάφορα επίπεδα με την Daimler AG, VW Group κ.α. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η αυτόνομη πλατφόρμα της Google μπορεί πλέον να διασταυρώνει ταυτόχρονα, δεδομένα από εκατοντάδες στοιχεία και να τα αξιολογεί με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αυτοκίνητο της Google με αυτόνομη οδήγηση μπορεί π.χ. να αντιλαμβάνεται πεζούς, οχήματα, να κρατά αποστάσεις από φορτηγά και να προβλέπει πιθανή στροφή μοτοσικλετιστή. Χάρη σε αλγόριθμους που βασίζονται σε μοντέλα πιθανών καταστάσεων, το σύστημα μπορεί να μαντέψει μέχρι και ασυνήθιστες συμπεριφορές, όπως το απότομο φρενάρισμα μπροστά σε κόκκινο σηματοδότη. Ή το πέρασμα με …βαθύ πορτοκαλί!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!