NEA

Δραματική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη.

family in car

Αναφορά του μη κυβερνητικού οργανισμού ETSC (European Transport Safety Council) αναφέρει πως την τελευταία δεκαετία τα θανατηφόρα τροχαία έχουν μειωθεί στο ήμισυ.

Τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε και διασταύρωσε ο οργανισμός ETSC λένε πως από τα 28.000 μοιραία τροχαία που είχαν συμβεί στην Ε.Ε. το 2001, το νούμερο αυτό έχει μειώθηκε στα 12.345 για την χρονιά 2012. Τα ευχάριστα νέα εντοπίζονται στην πιο έντονη και αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων (πρόστιμο ζώνης ασφαλείας, αλκοτέστ κ.α.), καθώς και στην βελτιωμένη ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Συγκρίνοντας τις δύο χρονιές (το 2001 και 2012), την μεγαλύτερη πρόοδο  σημείωσαν η Ισπανία και η Λετονία όπου τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 2/3, αλλά και οι δύο χώρες συνεχίζουν να είναι στην μαύρη λίστα. Η Πολωνία παραμένει η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση με την χειρότερη αναλογία ενώ η Βρετανία, η Ολλανδία και η Ελβετία από τις ασφαλέστερες.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται και η χώρα μας η οποία, ναι μεν έχει παρουσιάσει σημαντική μείωση από το 2001 σε σχέση με το 2012, αλλά παραμένει στα «κόκκινα» ανάμεσα στην Ρουμανία και στην Φινλανδία.

Ποιες είναι οι χώρες σε όλον τον κόσμο με τα περισσότερα μοιραία τροχαία;

Car occupant deaths and average annual percentage change between 2001 and 2012

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!