NEA

Αποκάλυψη για την επετειακή BMW M5

bmw_m5_30_years

30 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την παρουσίαση της Μ5 και η BMW ετοιμάζεται να το γιορτάσει με μία επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής, “30 Jahre M5”.

bmw_m5_30_years2300 αριθμημένα αντίτυπα θα κατασκευαστούν συνολικά, όλα στον χρωματισμό frozen dark silver, με τροχούς 265/35 ZR20 εμπρός και 295/30 ZR20 πίσω. Στο εσωτερικό τους θα συναντά κανείς ένα συνδυασμό δέρματος Merino και Alcantara, ενώ διάφορες λεπτομέρειες αλουμινίου και τα σχετικά λογότυπα, μεταξύ των οποίων αυτό της σειράς παραγωγής, θα συμπληρώνουν την εικόνα.

bmw_m5_30_years3Ειδικά για την περίσταση, οι μηχανικοί της εταιρίας φρόντισαν να αλλάξουν τη χαρτογράφηση του κινητήρα και να αυξήσουν ελαφρά την πίεση των turbo, δίνοντας μία έξτρα ισχύ 40 ίππων, σε σύνολο πλέον 600 ίππων. Ελαφρά αυξημένη είναι και η ροπή, που ανέρχεται στα 700 Nm. Με βάση αυτά, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα, 0,4 δλ. γρηγορότερα από τις απλές Μ5. Όσο για τη “συμφωνία κυρίων” των γερμανών κατασκευαστών, σχετικά με τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 250 χλμ./ώρα, αυτή πηγαίνει περίπατο, με το κοντέρ να φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

bmw_m5_30_years4Κατά τα άλλα, βελτιώσεις υπάρχουν και στο DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που επιτυγχάνει αλλαγές γρηγορότερες κατά 0,4 δευτερόλεπτα, σε σχέση με τις απλές Μ5. Στάνταρ έρχεται το πακέτο εξοπλισμού Competition, που κανονικά αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού. Την εικόνα συμπληρώνει η χαμηλότερη κατά 10 χλστ. ανάρτηση, με τις ισχυρότερες αντιστρεπτικές και το αναπρογραμματισμένο M Dynamic Mode. Για το κόστος δεν έχει αναφερθεί ακόμα τίποτα, σίγουρα όμως θα ακολουθεί και αυτό την… επετειακή λογική.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!