ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Solar carport concept, για τις BMW i3 και i8

BMW_i_solar

Το κέντρο της BMW, DesignworksUSA προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στον οικολογικό χαρακτήρα των ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας, παρουσιάζοντας ένα γκαράζ – ηλιακό φορτιστή.

Τεχνολογικά αυτό σίγουρα δεν κρύβει κάποια καινοτομία, σαν σύλληψη όμως είναι αρκετά ευφυής. Ένα οικολογικό γκαράζ, το οποίο αξιοποιεί την ενέργεια του Ήλιου για να φορτίζει τους συσσωρευτές των i3 και i8, όταν δεν κινούνται. Για την κατασκευή του μάλιστα, χρησιμοποίησαν σε μεγάλο βαθμό ξύλα bamboo, μαζί με σύνθετα υλικά και υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.

Η ενέργεια που μαζεύουν τα τελέυταία διοχετεύεται μέσω ενός συστήματος i Wallbox Pro, που ενημερώνει ταυτόχρονα για την παροχή και άλλες λεπτομέρειες της διαδικασίας φόρτισης. Εάν μάλιστα η ηλιοφάνεια δεν είναι αρκετή, το σύστημα στρέφεται αυτόματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για να ολοκληρώσει τη φόρτιση. Σύμφωνα με τον Tom Allemamm, υπεύθυνο του προγράμματος, “με το solar carport concept στοχεύουμε σε μία ολιστική προσέγγιση. Όχι μόνο να είναι το όχημα οικολογικό αλλά και η πηγή της ενέργειάς του. Αυτό αποτελεί επομένως μία εντελώς νέα γενιά σταθμών αυτοκινήτων, που επιτρέπει να παράγουν ενέργεια με έναν απλό και διαφανή τρόπο”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!