NEA

Ανανέωση για τα Citroen DS3 & DS3 Cabrio.

Διακριτική ανανέωση για τα μικρότερα μοντέλα της σειράς DS με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Μπορεί να μην τα συναντάς και τόσο συχνά στον δρόμο αλλά τα DS3 της Citroen αποτελούν από τις πιο κομψές προτάσεις στο είδος τους και τα πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα της γαλλικής εταιρίας. Τα οποία περνούν από ένα διακριτικό facelift αποκτώντας να φωτιστικά σώματα που συνδυάζουν τρία στοιχεία LED με ένα Xenon. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι 35% οικονομικότερος σε ηλεκτρική κατανάλωση, ενώ στα φώτα πορείας απαιτείται 75% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικής τεχνολογίας λαμπτήρες αλογόνου. Επίσης, τα νέα φώτα έχουν στάνταρ διάρκεια ζωής για 20.000 ώρες, περίπου 20 φορές περισσότερη από τα αλογόνου.

Εξωτερικά, τα DS3 ξεχωρίζουν από το σχήμα των νέων φώτων, τις νέες σχεδιαστικά ζάντες και διάφορες άλλες λεπτομέρειες, ενώ εις τα ενδότερα υπάρχουν διάφορες εικαστικές αναβαθμίσεις με πιο έντονη εξατομίκευση (π.χ. χρωματικοί συνδυασμοί, φωτεινά εφέ κ.α.). Στο πλαίσιο του facelift ανανεώνεται και η γκάμα των κινητήρων με νέα μηχανικά σύνολα Euro 6 με τις δύο ντίζελ εκδόσεις BlueHDi 100 και BlueHDi 120 να έχουν εκπομπή κάτω από 100 γρ./χλμ.

Η ολοκαίνουργια ατμοσφαιρική τρικύλινδρη 1.2 PureTech e-VTi με τα 82 άλογα (θα διατεθεί σε συγκεκριμένες αγορές, πολύ πιθανό και στην δική μας) έχει εκπομπή 95 γρ. CO2/χλμ. και συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο ETG κιβώτιο 5 σχέσεων. Η ισχυρότερη έκδοση βενζίνης αποδίδει 207 άλογα από τούρμπο 1.600άρη μοτέρ, ενώ υπάρχει και η μικρότερη τούρμπο με 155 άλογα. Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνοντας το σύστημα Active Brake που φροντίζει για την αποφυγή σύγκρουσης και σε ακραίες περιπτώσεις ακινητοποιεί εντελώς το αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!