NEA

Το προηγμένο τιμόνι της Ford [vid]

Το σύστημα Adaptive Steering της Ford θα κυκλοφορήσει σε 12 μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα.

AdaptiveSteering_1Η Ford ανακοίνωσε πως θα εξοπλίζει τα μοντέλα της με νέου τύπου σύστημα διεύθυνσης το οποίο θα διευκολύνει στους επιτόπιους ελιγμούς, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες θα προσφέρει ακρίβεια και καλύτερη αίσθηση. Συγκεκριμένα, το Adaptive Steering μεταβάλλει το λόγο σχέσης της κρεμαγέρας και την περιστροφής του τιμονιού. Στα παραδοσιακά μοντέλα, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού είναι σταθερός, ενώ στο σύστημα της Ford μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος.

Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης ή σε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, το νέο σύστημα αυξάνει την ευελιξία και την ευκολία στριψίματος καθώς οι τροχοί στρίβουν περισσότερο με λιγότερη περιστροφή του τιμονιού. Στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόκριση του τιμονιού, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού

AdaptiveSteering_2Το σύστημα της Ford χρησιμοποιεί έναν ενεργοποιητή που ελέγχεται με ακρίβεια και τοποθετείται μέσα στο τιμόνι ενώ δεν απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος. Ο ενεργοποιητής -ένας ηλεκτρικός μηχανισμός και ένα σύστημα γραναζιών- μπορεί να «προσθέσει ή να αφαιρέσει» ποσοστό των εντολών του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία σε όλες τις ταχύτητες, ανεξαρτήτως διαστάσεων ή κατηγορίας οχήματος.

Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα εξελίχθηκε για παραγωγή από τη Ford σε συνεργασία με την εταιρίαTakata, προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!