NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

O γύρος του κόσμου με 20 ευρώ!

Microjoule-shell-eco-marathon-the-worlds-most-efficient-car

Αυτό είναι το αποδοτικότερο τροχοφόρο όχημα το οποίο μπορεί να καλύψει 3.330 χλμ. με μόλις 1 λίτρο αμόλυβδης βενζίνης!

MOTORSPORT/SHELL ECO MARATHON NOGAROΤο Microjoule είναι το οικονομικότερο τροχοφόρο στον κόσμο με μηχανή εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) και έχει κατασκευαστεί από μία ομάδα φοιτητών από την τεχνική σχολή στη Νάντ. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα πρότζεκτ που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό κατανάλωσης Shell Eco Marathon όπου και έχει πετύχει αλλεπάλληλα ρεκόρ. Η πρώτη συμμετοχή του Microjoule είχε γίνει το 1985 και από το 2009 διατηρεί το ρεκόρ του οικονομικότερου τροχοφόρου στον κόσμο με 3.771 χλμ/λτ.

Microjoule-shell-eco-marathonΤον περασμένο Μάιο, στο πιο πρόσφατο Shell Eco Marathon, το Microjoule δεν κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ αλλά κατάφερε ξανά να διακριθεί στην κατηγορία του με επίδοση 3.330 χλμ/λτ. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει πως το τελευταίο Microjoule μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου (η περιφέρεια ισημερινού είναι 40.075 χλμ.) με 12 λίτρα καυσίμου, δηλ. με τιμή στα 1,65 €/λτ., με περίπου 20 ευρώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!