NEA

Ford Mondeo με απόβαρο …Fiesta [vid]

FordLightweightConcept-1

Σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, η Ford κατασκεύασε ένα Mondeo (Fusion για τους εκεί) που ζυγίζει όσο ένα Fiesta!

FordLightweightConcept-2Όπως έχουμε γράψει, η εξοικονόμηση κιλών και η μείωση βάρους είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να πετύχουν την βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή ρύπων. Οι μηχανικοί της Ford επιδίωξαν να μειώσουν όσο το δυνατό μπορούσαν το βάρος ενός Mondeo και για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν -μεταξύ άλλων- ελατήρια από συνθετικά υλικά, μαρσπιέ από αλουμίνιο, βάσεις καθισμάτων και ταμπλό από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα, πίσω παράθυρα από πολύκαρβονικό υλικό κ.α.

FordLightweightConcept-3Όλες οι επεμβάσεις έγιναν δίχως να αλλοιώνονται οι προδιαγραφές της κανονικής παραγωγής του αυτοκινήτου ενώ από την «δίαιτα» δεν γλίτωσε ούτε ο τρικύλινδρος 1.0 EcoBoost, καθώς απέκτησε κάρτερ και καλύμματα από ανθρακόνημα. Από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένες και οι 19άρες ζάντες με λάστιχα διάστασης 155/70. Εκτενής χρήση αλουμινίου έχει γίνει και στο σύστημα πέδησης, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι η εξοικονόμηση 363 κιλών που μειώνει το συνολικό βάρος του Mondeo στα 1.195 κιλά (όσο περίπου και ένα Fiesta). Τώρα, αν απορείτε γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο και στην ευρεία παραγωγή θυμηθείτε πως πάντοτε παίζει ρόλο o παράγοντας του κόστους…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!