NEA

Toyota & BMW, ισχύς εν τη ενώσει.

Lexus-Toyota- BMW sports car production against porsche 911

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών αναμένεται να εντατικοποιηθεί στα επόμενα χρόνια με αποκορύφωμα την παραγωγή δύο αντί-Porsche 911!

O κύβος έχει ριχθεί εδώ και καιρό με άμεσο στόχο την Porsche 911, καθώς είναι πλέον σίγουρο πως οι Toyota & BMW εξελίσσουν κεντρομήχανη πλατφόρμα με την κωδική ονομασία Silk Road 2, όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό Car. Στο νέο σασί θα βασιστούν τα επικρατέστερα για την ώρα BMW Z7 και Lexus ZC/ZR, τα οποία θα κοστίζουν περίπου 90.000€.

Αν και το πρότζεκτ SR2 βρίσκεται στα σπάργανα, τα δύο μοντέλα που θα προκύψουν θα είναι τα πρώτα μεγάλα διθέσια κεντρομήχανα (το MR2 βρίσκεται σε μικρότερο πεδίο) ευρείας παραγωγής και για τις δύο εταιρίες. Το οποίο θα είναι και το πρώτο plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο με διπλοτούρμπινο 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ, και για τις δύο εταιρίες.

Έτσι, αντί για μια Toyota Supra μάλλον θα δούμε ένα μικρότερο από το Lexus LFA σπορ μοντέλο που θα έχει μετάδοση με διπλό συμπλέκτη και ηλεκτρικό boost περίπου 150 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω συνεργασία δεν πρέπει να συσχετίζεται με την άλλη που έχει συμφωνηθεί καιρό τώρα και που προβλέπει τους αντικαταστάτες των BMW Z4 και Toyota GT86 με ημερομηνία άφιξης περίπου το 2017.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!