NEA

Corvette Z06 με 660 άλογα!

Chevrolet-Corvette_Z06_2014
Αυτό είναι το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η General Motors…

2015 "LT4" 6.2L V-8 AFM VVT DI SC (LT4) for Chevrolet Corvette ZΗ Chevrolet είχε παρουσιάσει πέρυσι επίσημα την κορυφαία έκδοση Z06 της Corvette (στην έκθεση NAIAS) με τον V8 των 6,2 λίτρων να αποδίδει περίπου στα 620 άλογα. Τώρα, οι ιθύνοντες της εταιρίας και μετά από μικροαναβαθμίσεις ανακοίνωσαν και επίσημα την ονομαστική ιπποδύναμη του νέου LT4 με την ισχύ να ανεβαίνει στα 660 άλογα και την ροπή στα 881 Nm στις 3.600 σ.α.λ. (στο ρελαντί μόνο δίνει 619!). Για τη μείωση της κατανάλωσης ο V8 διαθέτει από άμεσο ψεκασμό μέχρι και απομόνωση των μισών κυλίνδρων του στην περίπτωση που λειτουργεί με μειωμένο φορτίο.

The all-new LT4 supercharged 6.2L V-8 peak torque and horsepowerΈτσι, ο νέος κινητήρας με το μηχανικό υπερσυμπιεστή (γνωστός και ως kompressor) είναι ο πιο δυνατός στην ιστορία της Chevrolet κι ένα από τα πιο ισχυρά σύνολα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε σπορ μοντέλα. Ενδιαφέρον έχει πως ο ίδιος κινητήρας αποδίδει «μόνο» 634 άλογα στην ανοιχτή Corvette Z06, ενώ οι επιδόσεις και για τους δύο τύπους αμαξώματος -κουπέ και κάμπριο- θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!