NEA

Αλλάζει το όριο απαλλαγής κάτω από τα 100 γρ. CO2/χλμ;

ALLAGES-TELI-KIKLOFORIAS

Αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας μελετά σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών για το 2015 και μετά και ίσως το όριο απαλλαγής να μειωθεί ακόμη περισσότερο…

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή μείωση των τελών κυκλοφορίας, που για τα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει μετά το Νοέμβριο του 2010 θα εξακολουθούν να υπολογίζονται με βάση την εκπομπή CO2. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα αφορά στα αυτοκίνητα που με βάση τους ρύπους τους απαλλάσσονται από την καταβολή τελών.

Σήμερα το όριο είναι στα 100 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, ενώ οι εισηγήσεις είναι να μειωθεί στα 90 ή ακόμα και στα 80(!). Αν υιοθετηθεί η τελευταία τιμή κανένα αυτοκίνητο πέρα από τα υβριδικά -και μάλιστα όχι όλα- δεν θα απαλλάσσεται πρακτικά, οπότε οι προσαρμογές θα είναι ανάλογες με αυτές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (φαινομενικά και μόνο μειώσεις).

Η άλλη σκέψη που υπάρχει είναι η δυνατότητα πληρωμής τελών και με το μήνα, όμως με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος. Για να δούμε τις μας επιφυλάσσουν πάλι καθώς όλα τα καλά την θερινή περίοδο περνούν. Για ευνόητους λόγους…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!