NEA

Έρχεται το Mazda RX-8 με νέο Wankel κινητήρα!

Mazda-RX-8_2003_1000_843 (3)

To νέο RX-8 θα παρουσιαστεί σε περίπου τρία χρόνια και θα συνεχίσει να κινείται από νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα…

Mazda-RX-8_2003_1000_9876Με την ημερομηνία της αποκάλυψης του νέου Mazda MX-5 να πλησιάζει, οι φήμες γύρω από την παραγωγή του επόμενου RX-8 εντείνονται και δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου κάνουν λόγο για το λανσάρισμα του σπορ μοντέλου το 2017. Το οποίο θα διατηρήσει την ίδια πισωκίνητη φιλοσοφία με ένα μεγαλύτερο σε χωρητικότητα περιστροφικό κινητήρα, με υψηλότερη συμπίεση που θα αποδίδει κοντά στα 300 άλογα.

Mazda-RX-8_2003_1000_843 (1)Ο νέος Wankel θα έχει χαμηλότερη εκπομπή ρύπων και παρότι μεγαλύτερος σε χωρητικότητα θα έχει και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα, η ροπή θα είναι καλύτερη στις χαμηλότερες σ.α.λ. και όλα αυτά ατμοσφαιρικά, δίχως κανένα μέσο υπερτροφοδότησης.

Mazda-RX7_1999_1000_262 (5)Πάντως, το πιθανότερο είναι το νέο Mazda RX-8 να έχει δίπορτο κουπέ αμάξωμα (και όχι τετράθυρο όπως το σημερινό) και θα προσεγγίζει το στιλ ενός Toyota GT86. O βασικότερος λόγος είναι πως οι Ιάπωνες θα προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν από οπουδήποτε είναι δυνατόν κιλά και ίσως να χρησιμοποιηθεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του πλαισίου του επερχόμενου MX-5. Επίσης, μην εκπλαγείτε αν το επόμενο RX-8, δεν ονομάζεται έτσι, αλλά RX-7, μιας το look του θα θυμίζει περισσότερο εκείνου του παρελθόντος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!