NEA

Η σπέσιαλ Rolls-Royce και ο Φελίπε της Ισπανίας.

ROLLS-ROYCE-PHANTOM-IV-3

Ίσως και να είδατε πριν από μερικές μέρες την ενθρόνιση του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε και στη συνέχεια τη βόλτα που έκανε στη Μαδρίτη μαζί με τη σύζυγό του μέσα σε μια παλιά, μαύρη Rolls Royce…

ROLLS-ROYCE-PHANTOM-IV-2Ποιο το θέμα; Η Rolls, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, καθώς είναι ένα αυτοκίνητο άμεσα συνδεδεμένο με το δικτάτορα Φράνκο, κάτι που φυσικά δεν αρέσει καθόλου στους Ισπανούς. Πρόκειται για μια ειδική Phantom ΙV, που η Rolls Royce κατασκεύαζε ειδικά για βασιλείς και αρχηγούς κρατών. Τη συγκεκριμένη την είχε παραγγείλει, μαζί με άλλες δύο που σήμερα ανήκουν όλες στο Ισπανικό κράτος, ο ίδιος ο Φρανθίσκο Φράνκο, ενώ παραδόθηκαν μετά από μερικά χρόνια.

ROLLS-ROYCE-PHANTOM-IV-1Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 18 τέτοιες Phantom IV, με την πρώτη που χρονολογείται από το 1950 να είναι ιδιοκτησία της βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ οι υπόλοιπες, πέρα από το δικτάτορα Φράνκο, είχαν παραδοθεί στο Σάχη της Περσίας, φανατικό συλλέκτη αυτοκινήτων, τη δούκισσα του Κεντ, τον πρίγκιπα Αγά Χαν, καθώς και σε μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Ιράκ.

H Phantom IV θεωρείται ότι πιο exclusive έχει κατασκευάσει ποτέ η Rolls Royce. Το μήκος της φτάνει τα 5,77 μέτρα, το μεταξόνιό της των 3,68 μέτρων είναι θηριώδες, ενώ ο κινητήρας είναι ένας V8 5.700 κ.εκ. Ήταν διαθέσιμη ως λιμουζίνα και κάμπριο –ο Φράνκο είχε και τις δύο εκδοχές- ενώ είχε κατασκευαστεί και ένα πικ-απ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!