NEA

Το πιο εξελιγμένο ρομποτικό parking στον κόσμο

Το αεροδρόμιο του Dusseldorf στη Γερμανία μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει μία καινοτομία που θα εκτιμήσουν οι ταξιδιώτες. Όσοι πετάτε συχνά, θα καταλάβετε για τι μιλάμε…

Αυτοματοποιημένα parking υπάρχουν πολλά, σε τέτοιο μέγεθος όμως και με την αντίστοιχη λειτουργικότητα θα πρέπει να ψάξετε πολύ για να βρείτε. Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα των ταξιδιωτών που επιλέγουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο είναι ότι ψάχνουν σε μια αχανή έκταση -ή πολυεπίπεδα κτίρια, ανάλογα με το αεροδρόμιο- για να βρουν μία θέση parking. Κατόπιν, περπατάνε μία μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στο terminal και, βεβαίως, γυρνώντας από το ταξίδι τους θα πρέπει να κάνουν τον ίδιο δρόμο προς τα πίσω, με την ελπίδα ότι θυμούνται ακριβώς που το έχουν αφήσει.

Αυτό δεν ισχύει για το αεροδρόμιο του Dusseldorf, καθώς ο κάθε οδηγός που θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητό του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει το ρομποτικό σύστημα στάθμευσης, δίπλα στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να σταθμεύσει σε ένα ορισμένο χώρο, με τη βοήθεια αισθητήρων και κατόπιν να βγει από το αυτοκίνητό του, παίρνοντας το σχετικό εισιτήριο. Ρομποτικά “κλαρκ” αναλαμβάνουν από εκεί και πέρα να το σηκώσουν και να το παρκάρουν σε μία δεδομένη θέση. Στην επιστροφή, ο οδηγός μπορεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου να ενημερώσει αυτόματα το σύστημα ότι προσγειώθηκε και αυτό του το φέρνει πάλι μπροστά, έτοιμο να το πάρει να φύγει!

Το συγκεκριμένο video είναι στα Γερμανικά, μπορείτε όμως να επιλέξετε αγγλικούς υπότιτλους. Ειδικά για όσους ταξιδεύετε συχνά, θα το εκτιμήσετε δεόντως…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!