ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google παρουσιάζει το Android Auto [vid]

Με ένα κατατοπιστικό video η Google παρουσίασε τη νέα της ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, η οποία θα περάσει στην παραγωγή εντός του 2014.

Το Ι/Ο developer Conference της εταιρίας αποτέλεσε το κατάλληλο γεγονός για τα αποκαλυπτήρια του Android Auto. Σχεδιασμένο να προσφέρει “τις κατάλληλες πληροφορίες για το δρόμο μπροστά” το σύστημα συνεργάζεται με Android κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Έτσι, αξιοποιεί διάφορες χρήσιμες εφαρμογές, οι οποίες όμως παρουσιάζονται και διαχειρίζονται μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.

Η σχεδιαστική του λογική αντανακλά τη φιλοσοφία του Android είναι όμως πιο απλοποιημένη ώστε να μπορεί ο οδηγός να χειρίζεται τις διάφορες λειτουργίες εύκολα, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. Μέσω φωνητικών λειτουργιών μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Google Maps, γραπτά μηνύματα αλλά και να διαχειριστεί διάφορες άλλες εφαρμογές όπως το Google Play Music. Ακόμα και να προγραμματίσει κάποιες ειδοποιήσεις, τις οποίες θα κουβαλά στο κινητό του ακόμα και όταν βγει από το αυτοκίνητο.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα εφοδιάζονται με το Android Auto θα παρουσιαστούν εντός του έτους. Ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Kia, Hyundai, Audi, Honda και General Motors έχουν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τη Google, ενώ και άλλες αναμένεται να προστεθούν στον κατάλογο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!