NEA

Σε 250 αντίτυπα η Jaguar F-type Project 7.

JAGUAR-F-TYPE-PROJECT-7-1

Η επίσημη παρουσίαση της Jaguar F-Type Project 7 παραγωγής θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed, ενώ εκεί θα ανακοινωθεί μάλλον και η τιμή της.

Πρόκειται για το διθέσιο πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η Jaguar πριν από περίπου ένα χρόνο και έχει αισθητικές αναφορές στην τρεις φορές νικήτρια του Le Mans D-Type που παρουσιάστηκε πριν από 60 χρόνια. Τα νέα είναι πως, τελικά, η F-Type Project 7 θα κατασκευαστεί σε μια περιορισμένη παραγωγή 250 μονάδων και θα είναι το πρώτο πρότζεκτ του νεοσύστατου τμήματος Jaguar Land Rover Special Operations.

Με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή, ο 5λιτρος V8 της F-Type Project για την περίσταση θα αποδίδει 575 άλογα με την ροπή να φτάνει τα 680 Nm. Η αυξημένη απόδοση μαζί με τη μείωση του βάρους κατά 80 κιλά (συνολικά 1.585) σε σχέση με τη νορμάλ F-Type έχει σαν αποτέλεσμα το special διθέσιο roadster να είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η πιο γρήγορη Jaguar. Κι αυτό γιατί το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ/ώρα.

Κατά τα άλλα διαθέτει σύστημα πέδησης από ανθρακόνημα και κεραμικά υλικά, ένα πιο χαμηλό (κατά 114 χιλιοστά) παρμπρίζ, 20άρες ζάντες, άλλους προφυλακτήρες και μαρσπιέ για χάρη και της αεροδυναμικής, ενώ ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αριθμημένη πλακέτα με την υπογραφή του αρχισχεδιαστή της Jaguar Ian Callum. Περισσότερα θα γίνουν με την έναρξη του Goodwood Festival of Speed.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!