NEA

Το κοκπιτ του αύριο από τις Ford & Intel.

Η Ford και η Intel συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν ένα φουτουριστικό σε λειτουργικότητα ταμπλό αυτοκινήτου…

Ford and Intel show off the cockpit of the futureΣτο νέο πεδίο που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργάζονται όλο και πιο στενά με εταιρίες ανάπτυξης software & hardware, η Ford παρουσιάζει σε ένα βίντεο το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Intel στη δημιουργία ενός κόκπιτ με φουλ διασύνδεση ανάμεσα στον οδηγό και στο αυτοκίνητο.

Το σύστημα βασίζεται στην αναγνώριση προσώπου -και μάλιστα διαφορετικών προσώπων- και όλες οι ρυθμίσεις προσαρμόζονται βάσει των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων. Αν το σύστημα αποτύχει να αναγνωρίσει το πρόσωπο, τότε αποστέλλεται μία φωτογραφία στο smartphone του ιδιοκτήτη για να αποφασίσει αν πρόκειται για γνωστό πρόσωπο ή για τυχόν «εισβολέα».

Ford and Intel show off the cockpit of the future 2Επίσης, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τους νεαρούς σε ηλικία οδηγούς και να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως π.χ. την μη εκκίνηση αν δεν έχει φορεθεί η ζώνη ασφαλείας, τον περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει, την στάθμη του ηχοσυστήματος κ.α.

Επιπλέον, οι αισθητήρες και οι κάμερες που υπάρχουν μπορούν να αντιληφθούν συγκεκριμένες χειρονομίες και να εκτελεσθούν διάφορες λειτουργίες, π.χ. ο οδηγός μπορεί να δείξει την ηλιοροφή και να πει «άνοιξε». Αν και είναι πιο απλό να την ανοίξεις με τον κλασικό τρόπο, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό, δίνοντας μας μία ιδέα για το τι μας περιμένει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!