NEA

Carice MK1, ένα ρετρό ηλεκτρικό.

Carice-MK1-1

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο που ξεχωρίζει από την ρετρό εμφάνισή του και κατασκευάζεται στην Ολλανδία…

Σε όσους αρέσει το σπάνιο, προφανώς θα βρίσκουν ενδιαφέρον το Carice Mk1, ένα ολλανδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει με τη ρετρό του εμφάνιση που παραπέμπει στην θρυλική Porsche 356. To πλαίσιο έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου για το Carice Mk1 με το απόβαρο να ζυγίζει μόλις 350 kg με κατανομή βάρους σε αναλογία 50/50. Την πρόωση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας που συνδυάζεται με μπαταρίες λιθίου-ιόντων με την νορμάλ εκδοχή να αποδίδει 15 kW (20 PS). Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει ισχυρότερη έκδοση με 40 kW (54 PS), ενώ υπάρχει και μία «εφηβική» (όπως προβλέπει η εκεί νομοθεσία) με μόλις 4 kW (5,4 PS).

Η Carice Cars έχει προγραμματίσει την κατασκευή 10 αυτοκινήτων (τα οποία φημολογείται πως έχουν ήδη πωληθεί) για τους επόμενους 10 μήνες με το κάθε Mk1 να κοστίζει 26.620 ευρώ (με τους φόρους). Μάλιστα, η ολλανδική εταιρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα 1.000άρη βενζινοκινητήρα σε ρόλο επαυξητικού (range extender), ενώ γλυκοκοιτάζει και σύστημα πρόωσης με ενεργειακές κυψέλες. Στους ολλανδικούς δρόμους ένα Carice δεν θα μοιάζει και τόσο «εξωγήινο» όσο στους δικούς μας, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!