NEA

Η Porsche ετοιμάζει την αντί-Ferrari 458!

Porsche-918_Spyder_2015_13464576 (2)

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει νέα γενιά 8κύλιδρων μοτέρ που πιθανότατα θα συνδυαστούν με το λανσάρισμα ενός νέου supercar που θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα.

Οι μηχανικοί στην Porsche εξελίσσουν νέας γενιάς τούρμπο επίπεδης διάταξης 4κύλινδρους κινητήρες που θα δούμε στην Boxster καθώς και νέους 8κύλινδρους που θα κάνουν πρεμιέρα σε ένα νέο μοντέλο με την κωδική ονομασία 988 που θα κοντράρει την Ferrari 458 Italia. Και αυτό διότι αυτό που λείπει πλέον από την γκάμα της γερμανικής εταιρίας είναι ένα ισχυρότερο μοτέρ, καθώς τα όρια απόδοσης του 6κύλινδρου boxer έχουν εξαντληθεί.

Μάλιστα, μετά τα προβλήματα (και την «ντροπή») που αντιμετώπισε η Porsche με τον κινητήρα 3,8 lt της 911 GT3, η ανάγκη για ένα μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο μοτέρ έγινε επιτακτική. Έτσι,  τo νέο 8κύλινδρο -φυσικά, μπόξερ- μοτέρ εκτιμάται πως θα έχει χωρητικότητα 4,0 lt και με την βοήθεια τετραπλού τούρμπο (ένα διπλό ανά σειρά κυλίνδρων) θα αποδίδει περίπου 600 PS και περισσότερα από 550 Nm.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον βρετανικό Τύπο και αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η σχεδίαση του αμαξώματος θα παραπέμπει στην 918 Spyder, ενώ τo σασί θα βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική με περισσότερο από πότε αλουμίνιο και συνθετικά υλικά που θα μειώνουν το βάρος. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά με τον καιρό αφού έχουμε δρόμο μπροστά μας μιας και το λανσάρισμα της νέας Porsche αναμένεται να γίνει το 2017.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!