ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

6 εκ. quattro από την Audi

6-milion-quattro

34 χρόνια από την έλευση των πρώτων Quattro, η Audi κατασκεύασε το 6.000.000ό της όχημα, εφοδιασμένο με το ομώνυμο σύστημα τετρακίνησης.

Αυτό που ξεκίνησε ως επανάσταση για τους αγώνες ράλι της εποχής, γρήγορα πέρασε στην παραγωγή συμβατικών αυτοκινήτων. Από το 1980 μέχρι και σήμερα, η Audi έχει κατασκευάσει περί6-milion-quattro2που 170 διαφορετικά τετρακίνητα μοντέλα, ενώ δεν σταματά να εξελίσσει το ίδιο το quattro. Το επετειακό, στην προκειμένη περίπτωση, όχημα, που σηματοδοτεί την κατασκευή 6 εκ. Quattro είναι ένα γκρι μεταλλικό SQ5, που προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά.

Είναι γεγονός ότι πλέον περίπου το 50% των παραγόμενων οχημάτων της γερμανικής εταιρίας εφοδιάζονται με σύστημα τετρακίνησης quattro. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση και δυναμισμό, ενώ πλέον θεωρείται συνυφασμένο με την φιλοσοφία της φίρμας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!