NEA

Επίσημη αποκάλυψη για νέο Mazda 2 [upd+vid]

Μετά την προ ωρών διαρροή έφτασε και η ώρα της επίσημης αποκάλυψης για το νέο supermini της Mazda.

Στις φωτογραφίες το βλέπετε σαν Demio, ενώ στην Ευρώπη θα λανσαριστεί ως Mazda 2. Όπως είχαμε γράψει, το νέο μοντέλο αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Hazumi που συνδυάζεται με το όμορφο καλούπι του τωρινού μοντέλου. Στο εσωτερικό επικρατεί μινιμάλ άποψη και μπορεί να διακρίνει κανείς την οθόνη αφής σε στιλ tablet και τον πίνακα οργάνων με ψηφιακές ενδείξεις που πλαισιώνουν το αναλογικό στροφόμετρο. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τις διαστάσεις για το νέο της μοντέλο εκτιμάται πως θα είναι ανάλογες με του πρωτότυπου Hazumi (μήκος στα 4.070 mm, πλάτος 1.730 mm, ύψος 1.450 mm, με μεταξόνιο 2.585 mm).

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα των 1,5 lt (μία οικονομική με 75 PS και η ισχυρότερη με 107 PS), ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να «μονοπωλήσει» η turbo diesel των επίσης 1,5 lt με τους 105 PS και τα 250 Nm ροπής και εκπομπή κάτω από 100 g/km. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή του Demio στο Hofu στην Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει με το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά να υπολογίζεται έως το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε ελπίζουμε να έχει ξεδιαλύνει και το τοπίο με την ανάληψη της εισαγωγής μοντέλων Mazda στην Ελλάδα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!