NEA

Νέες εκδόσεις για την ανανεωμένη Porsche Cayenne.

Porsche-Cayenne-Facelift-Paris-Salon-2014 (9)

H ανανεωμένη Porshce Cayenne θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο σαλόνι του Παρισιού με νέα plug-in υβριδική έκδοση με 416 PS, καθώς και με μια 3.6 V6 με διπλά τούρμπο που αποδίδει 420 PS που αντικαθιστά την ατμοσφαιρική V8 4.8. Περισσότερα προσεχώς…

Όπως θα αντιληφθήκατε οι σημαντικότερες αλλαγές όμως κρύβονται κάτω από το καπό και έχουν να κάνουν με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων, μίας plug-in υβριδικής στην οποία η Porsche αναφέρεται ως την πρώτη του είδους στα μεγάλα premium SUV, και μίας turbo V6. Συγκεκριμένα, η Cayenne S E-Hybrid υιοθετεί το plug-in σύστημα που είχαμε δει από κοντά στην αντίστοιχη έκδοση της Panamera. Έτσι, συναντάμε ένα V6 3.0 βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 416 PS. Υπάρχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 35 km αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 125 km/h. Τo 0-100 πετυχαίνεται σε 5,4 sec και η τελική φτάνει τα 243 km/h.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Cayenne S με το νέο V6 των 3,6 lt που διαθέτει διπλό turbo και αποδίδει 420 PS (ο κινητήρας προέρχεται από την Macan). Η συγκεκριμένη έκδοση θα αντικαταστήσει την ατμοσφαιρική V8 των 4,8 lt και με το στάνταρ 8άρι Tiptronic S πετυχαίνει το 0-100 σε 5,2 sec (είναι 0,4 sec ταχύτερη από την V8) με την τελική να φτάνει τα 257 km/h. Κατά τα υπόλοιπα η Cayenne Diesel εξοπλίζεται με τον V6 3.0 που αποδίδει 240 PS, ενώ η Cayenne Turbo με τον V8 4.8 αποδίδει 520 PS.

Διατηρώντας την πετυχημένη σχεδιαστικά φόρμα του απερχόμενου μοντέλου, η νέα Cayenne χαρακτηρίζεται από την εμβληματική εμφάνιση η οποία εκσυγχρονίζεται στα σημεία με επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες και μάσκα. Μέχρι η έκθεση του Παρισιού να σηκώσει αυλαία αναμένουμε περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό. Έως τότε μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!