NEA

Μπορείς να φτιάξεις ένα inverter όσο πιο μικρό γίνεται;

littleboxchallenge

Η Google και το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών) διοργανώνουν το «little box challenge», έναν παγκόσμιο ανοιχτό διαγωνισμό για ιδιώτες ή πανεπιστήμια με έπαθλο ένα εκατομμύριο δολάρια!

10569969_838238352868021_1364110812_n«Power inverter» ή «αντιστροφέας» είναι η ηλεκτρονική συσκευή ή κύκλωμα που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Έτσι, για παράδειγμα απο τις μπαταρίες ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μετατρέπεται το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να τροφοδοτείται το μοτέρ, ή από τα φωτοβολταϊκά διοχετεύεται η ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Μέχρι τώρα τα οικιακά inverter είναι σε μέγεθος ψυγείου για πικνίκ. Αν γίνουν μικρότερα σημαίνει περισσότερα σπίτια με φωτοβολταϊκά, αποδοτικότερα ηλεκτρικά δίκτυα, και ηλεκτροδότηση σε πιο απομακρυσμένα σημεία στον πλανήτη. Να η ευκαιρία σου. Με ημιαγωγούς απο ανθρακοπυρίτιο (Silicon Carbide, SiC) ή απο νιτρίδιο του γαλλίου (Gallium Nitride, GaN). Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.littleboxchallenge.com/

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!