NEA

H Caparo ετοιμάζει την εξέλιξη του T1

Caparo T1 Evolution teased

Κυριολεκτικά «εξέλιξη» καθώς θα ονομάζεται T1 Evolution και θα αποδίδει περισσότερα από 700 άλογα!

Caparo T1 2007Αν και προς το παρόν η Caparo δεν έχει διευκρινίσει πότε θα είναι έτοιμα τα πρώτα T1 Evolution, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε πως η νέα της υπερκατασκευή βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και πως η λίστα με τις παραγγελίες έχει «ανοίξει». Κάτι τέτοιο συνηθίζεται για εταιρίες όπως η Caparo που κατασκευάζουν ειδικά αυτοκίνητα όπως το T1 στο οποίο συμμετείχαν μηχανικοί από την ομάδα που είχε φτιάξει την πασίγνωστη McLaren F1.

Το Τ1 είχε κατασκευαστεί από το 2006 σε πολύ λίγα κομμάτια (η αρχική του παραγωγή προέβλεπε 25 το χρόνο αλλά το «χτύπησε» η κρίση) με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο, παρόλο που η εμφάνισή του παραπέμπει σε μονοθέσιο της F1. Το T1 Evolution θα αποδίδει περισσότερα από 700 άλογα και θα έχει ακόμη πιο hardcore στήσιμο. Κινητήρια δύναμη θα είναι προφανώς και πάλι ο αναβαθμισμένος V8 των 3,8 lt που στο απλό T1 αποδίδει 575 PS.

Η Caparo δεν έχει ανακοινώσει κάτι περαιτέρω αλλά το σίγουρο, πάντως, είναι πως το 0-100 θα πετυχαίνεται σε λιγότερο από τα 2,5 sec που χρειάζεται το απλό T1 με την τελική να ξεπερνά τα 330 km/h. Αξίζει να σημειωθεί πως το Caparo T1 ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο που είχε δοκιμάσει το Top Gear ξεπερνώντας ακόμη και το Koenigsegg CCX (αν και ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε στον επίσημο γυρολόγιο της εκπομπής καθώς ήταν πολύ χαμηλό για να περάσει από ένα σημείο της πίστας).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!