NEA

Range Rover Sport SVR με 550 άλογα!

Το περιβόητο Range Rover Sport SVR θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει επιμεληθεί το ειδικό τμήμα Special Vehicle Operations.

2015 Range Rover Sport SVR (1)Για την κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport είχαμε γράψει όταν κατά την βρετανική εταιρία το SUV της αναδείχθηκε ως το ταχύτερο στην πίστα του Nurburgring. Και όπως επιβεβαιώνεται και επισήμως, ο κινητήρας της Land Rover είναι ο V8 5.0 με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή (kompressor) να ανεβάζει την ισχύ στα 550 PS και στα 680 Nm. Έτσι, το 0-100 πετυχαίνεται σε λιγότερο από 5,0 sec (το 0-96 το έχει σε 4,5 sec), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Όπως είναι φυσικό, το SVR ξεχωρίζει και οπτικά από τα πιο απλά Range Rover Sport, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι μεγάλες ζάντες 22 ιντσών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, μαζί φυσικά με κάποιες αισθητικές λεπτομέρειες. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα εξάτμισης που μεταβάλλει και των ήχο στις ψηλές στροφές, προκειμένου να θυμίζει αγωνιστικό. Για να έχετε μία εικόνα, στις ΗΠΑ το Sport SVR θα κοστίζει από 110.000 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!