NEA

Και ντίζελ υβριδικό Mazda 3;

Mazda diesel-electric hybrid system

Η Mazda έχει βάλει ως στόχο να γίνει η πρώτη ιαπωνική εταιρία που θα λανσάρει στην αγορά ένα πετρελαιοκίνητο υβριδικό μοντέλο…

Mazda3_SkyActiv_Hybrid (1)Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι το Mazda 3, το οποίο αν δεν το γνωρίζετε διαθέτει ήδη βενζινοκίνητη υβριδική έκδοση SkyActiv-Hybrid που συνδυάζει δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα και διατίθεται στην ιαπωνική αγορά ως Axela. H μετάδοση γίνεται μέσω κιβωτίου CVT και η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 3,2 lt/100 km.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ιαπωνικές ιστοσελίδες, η Mazda θέλει να εισάγει μία ντίζελ υβριδικά έκδοση για την Ευρώπη σε περίπου 2-3 χρόνια ώστε να μειώσει το μέσο όρο της εκπομπής CO2. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, στην περίπτωση του υβριδικού ντίζελ Mazda 3 η κατανάλωση θα είναι 30% μικρότερη από μία αντίστοιχη συμβατική έκδοση και θα κυμαίνεται στα περίπου 2,5 lt/100 km.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!