NEA

Zenos Ε10 S, το αντί-Caterham!

Zenos-E10S-2014 (5)

Ένα ακόμη πιο δυνατό τετράτροχο παρουσίασε η Zenos Cars το οποίο βασίζεται στο απλό E10 και για την περίσταση αποδίδει 250 άλογα…

Zenos-E10S-2014 (4)H Zenos Cars ιδρύθηκε από το πρώην αφεντικό της Caterham, τον Ansar Ali. To όχημα που βλέπετε παραπέμπει σε ειδικού τύπου σπορ μοντέλα (όπως τα Caterham, Atom Ariel, KTM X-Bow κ.α.) και προφανώς στοχεύει κατευθείαν στα μοντέλα της πρώην εταιρείας του Ansar Ali. Πρόσφατα, η εταιρία παρουσίασε μία ακόμη πιο ανταγωνιστική εκδοχή του E10 (την E 10 S) με κινητήρα Ford 2.0 EcoBoost που για την περίσταση αποδίδει 254 PS. Και φυσικά δεν προβληματίζεται καθόλου με τα μόλις 700 kg του E10, με αποτέλεσμα το 0-100 να έρχεται σε περίπου 4 sec.

Zenos-E10S-2014 (3)Το χαμηλό βάρος οφείλεται κυρίως στο αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο που συνδυάζεται με ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα. Όπως φαίνεται τα light σπορ μοντέλα αυτού του είδους γνωρίζουν μια ανάπτυξη καθώς εκτός από το πρωτοπόρο KTM X-Bow υπάρχει και το Μεξικάνικο Wuhl. Μάλιστα, η γκάμα του ίδιου του Zenos θα εμπλουτιστεί τόσο από μια έκδοση targa όσο και από ένα κουπέ, ενώ σημειώστε πως το Zenos Ε10 κοστίζει στην κεντρική Ευρώπη περίπου 38.000 ευρώ, ενώ το Ε10 S περί τις 45.000€.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!