NEA

Σε πρώτη προβολή το νέο Land Rover Discovery Sport

land-rover-discovery-sport-2014-official-images (13)

Με αυτό το μοντέλο η Land Rover επιστρέφει στα κόμπακτ SUV καλύπτοντας το χαμένο έδαφος που άφησε το Freelander…

Μετά από διάφορες teaser εικόνες και βίντεο έφτασε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης για το Land Rover Discovery Sport που θα κάνει ντεμπούτο στο Παρίσι με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν στα μέσα του νέου έτους για να βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως τα Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK, Volvo XC60 κ.α. Σχεδιαστικά το νέο Discovery Sport παραπέμπει στο Vision Concept που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, ενώ από πλευράς όγκου το αμάξωμα είναι 80 mm κοντύτερο και λίγο χαμηλότερο από εκείνο του Freelander.

Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα το 7θέσιο SUV της Land Rover κερδίζει τις εντυπώσεις με την δυναμική του εμφάνιση αποφεύγοντας την κυβιστική λογική του μεγαλύτερου Discovery 4. Στο εσωτερικό επικρατεί μινιμαλιστική άποψη, ενώ αν παρατηρήσετε την εικόνα του ταμπλό θα δείτε πως απουσιάζει ο επιλογέας ταχυτήτων και υπάρχει μόνο ένας περιστροφικός διακόπτης (όπως στο Evoque). Την πρακτικότητα αυξάνει η μεσαία σειρά που σύρεται εμπρός-πίσω κατά 160 mm ώστε στην 3η σειρά καθισμάτων να χωρούν παιδιά έως 13 ετών, σύμφωνα με την εταιρία.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,59 μέτρα και βασίζεται σε μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 80 mm από το προηγούμενο μοντέλο. Σε αρκετά σημεία (καπό, φτερά, οροφή) έχει χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο αν και το απόβαρο φτάνει τα 1.817 kg. Την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με συμπλέκτη Haldex επιβλέπει το σύστημα «Terrain Response», ενώ οι Βρετανοί τονίζουν πως η αναβαθμισμένη ανάρτηση προσφέρει την εκτός δρόμου άνεση ενός Discovery 4.

Αρχικά το Discovery Sport θα είναι διαθέσιμο στην τετρακίνητη έκδοση 2.2 SD4 με τον ντίζελ των 190 PS που χρησιμοποιούν και οι Peugeot-Citroen καθώς και η Ford. Θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 9άρι της ZF. Επίσης, θα υπάρξει 2λιτρη τούρμπο βενζινοκίνητη έκδοση με 240 PS. Αργότερα, στην γκάμα θα ενταχθεί ο νέος πετρελαιοκινητήρας ED4 που θα αποδίδει από 150 άλογα και θα ανήκει στη νέα σειρά Ingenium. Η πιο «πράσινη» έκδοση θα έχει εκπομπή CO2 μόλις 119 g/km και θα είναι προσθιοκίνητη μειώνοντας το απόβαρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!