NEA

Citroen Divine DS για το Παρίσι

Citroen-Divine_DS_Concept_2014_1000_Paris (3)

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να προλογίσει την στιλιστική κατεύθυνση που θα έχουν στα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της σειράς DS…

Το Divine DS είναι ένα πεντάθυρο concept car με σπορ παρουσιαστικό και όλα τα καλά που μπορεί να έχει ένα πρωτότυπο μοντέλο. Για παράδειγμα, υπάρχουν στενόμακρα LED φωτιστικά και διάφανη οροφή για να φωτίζεται το τετραθέσιο εσωτερικό, με το τελευταίο να έχει σχεδιασθεί σε συνεργασία με τον Swarovski. Την 2+2 διάταξη διαχωρίζει μία μεγάλη κεντρική κονσόλα που εκτείνεται μέχρι πίσω, ενώ κατά κάποια άποψη μεταφέρει τη λογική των Air Bumps του Cactus στο εσωτερικό του.

Εκεί υπάρχουν δηλαδή τμήματα και στοιχεία που μπορούν να εναλλάσσονται προκειμένου να ταιριάζουν π.χ. με τη διάθεση ή τα ρούχα, ενώ οι στάνταρ διαμορφώσεις είναι 3: οι Male (στο πιο μαύρο), η Parisienne Chic στο πιο σικ και η Fatale Punκ, στην οποία κυριαρχεί το δέρμα. Παράλληλα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι επιφάνειες στο εσωτερικό με τις χαρακτηριστικές φολίδες.

Κατά τα υπόλοιπα το αμάξωμα παραπέμπει προς ένα σε στιλ Shooting Brake με έντονο ανάγλυφο και μήκος μόλις 4,21 μέτρων. Αντίθετα το πλάτος, με 1,98 μέτρα, είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ μεγάλες είναι και οι ζάντες 20 ιντσών. Όσον αφορά την κίνηση, δεν υπάρχει κάποιο υβριδικό σύστημα αλλά ο γνωστός τετρακύλινδρος τούρμπο 1.600άρης που θα αποδίδει 270 PS και 330 Nm.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!