NEA

Peugeot Exalt για την Ευρώπη

Peugeot Exalt Paris Motor Show (11)

Η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει στο Παρίσι μία ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο πρωτότυπο Exalt που είχε κάνει ντεμπούτο στο Πεκίνο…

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό concept car που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο στην Κίνα και σε ένα μήνα θα κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα με ελαφρώς διαφοροποιημένη εξωτερική εμφάνιση. To Peugeot Exalt παραμένει δίχρωμο, απλά το πίσω μέρος τους είναι βαμμένο σε πιο διακριτικό σκούρο γκρι αντί για κόκκινο, ενώ συνολικά με την αλλαγή της βαφής έχει γίνει πιο κομψό και πιο «κακό». Το τελευταίο σε συνδυασμό και με τους νέους προβολείς, που είναι τεχνολογικά προηγμένοι και εξασφαλίζουν καλύτερη ορατότητα.

To μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,7 μέτρα ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.700 kg. Στο εσωτερικό, που σε μεγάλο βαθμό είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί εφημερίδων, ξεχωρίζει ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων, ενώ η οθόνη στην κεντρική κονσόλα είναι αναδιπλούμενη.

Το Peugeot Exalt είναι και υβριδικό, καθώς ο τετρακύλινδρος turbo των 1.600 c και των 270 PS που κινεί και το RCZ-R συνδυάζεται εδώ με έναν ηλεκτροκινητήρα 50 kW που βρίσκεται στο πίσω άξονα με την συνδυασμένη ισχύ να φτάνει τους 340 PS. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στη στάση το Exalt φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται στο εσωτερικό του προκειμένου να απομακρύνει μικρόβια και βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!